Zdravé sušenky s banánem a čokoládou
Dnes mám za sebou náročný den plný práce na projektech pro mé klienty. Jak se přiblížil večer, přišla na mě také neodolatelná chuť dát si moji oblíbenou kávu. A ke kávě samozřejmě také patří něco sladkého. Ovšem když není doma žádná dobrota k nalezení, je na čase se vrhnout do pečení a něco lahodného si připravit. Rozhodl jsem se tedy, že si upeču zdravé sušenky s banánem a čokoládou.
Ingredience, které jsem použil
100 g hořké čokolády
150 g ovesných vloček
150 g špaldové mouky
100 g másla
100 ml rýžového mléka
2 lžíce kokosového cukru
1 vajíčko
1 banán
Můj postup při pečení
Nejprve jsem doma prohledal celou domácnost a připravil všechny ingredience, které by se mi mohly při pečení hodit. V komoře jsem našel hořkou bio čokoládu, ovesné vločky, špaldovou mouku, banán, kokosový cukr a v lednici jsem objevil máslo, domácí vajíčko a rýžové mléko.
Již moje babička říkala, že základem každého pečení je nejprve prosít mouku, abychom odstranili veškeré hrudky. Takže jsem mouku prohnal sítkem, aby byla krásně jemná. Přisypal ovesné vločky a přidal rozmělněné máslo. V mléce jsem rozmixoval vajíčko s banánem a nalil do směsi. Nakonec jsem vložil do mísy kousky čokolády a cukr. Vše jsem pořádně rozmíchal a uhňácal perfektní těsto.
Zapnul jsem horkovzdušnou troubu a nechal ji rozehřát na 170°C. Mezitím jsem vypolstroval plech pečícím papírem a na něj udělal z těsta malé kulaté placaté hromádky. K tomu jsem využil formičky na vánoční cukroví.
Když byl plech plný, tak jsem ho vložil do trouby a pak už mi nezbývalo nic jiného, než čekat, až budou sušenky hotové. Za 20 minut byly již krásně zlatavé. Když jsem je vyndal z trouby, tak byly ještě na dotyk měkké, ale po vychladnutí byly již krásně křupavé.
A pak přišel ten okamžik, kdy jsem si již mohl pohodlně sednou do křesla, natáhnout si pohodlně nohy, v klidu popíjet dobrou brazilskou kávu a vychutnat si čerstvě upečené zdravé sušenky s banánem a čokoládou.
Zaujal vás článek? Budu rád, když ho budete sdílet s dalšími lidmi.